Onze Afrikaanse koffies

VIJF UNIEKE KARAKTERS

De oorsprong van koffie ligt in Afrika

De eeuwenlange cultivering van koffie in Afrika zorgt ervoor dat jij kunt genieten van de meest complexe en aromatische koffies. De groeiomstandigheden zijn er perfect om een sterke smaak te ontwikkelen die tonen van fruit en chocolade in zich hebben. 

Waar je in de meeste landen slechts één of enkele Arabica soorten tegenkomt, vind je er in Ethiopië meer dan 800 uit de Arabica familie. Een belangrijk smaakkenmerk van koffies uit deze regio is dat ze bloemig en fruitig zijn.

Onze koffiebonen worden geroosterd volgens de slow roast methode

Slow roast koffie

Je kunt het branden van koffie vergelijken met het bakken van een taart in de oven. Als je de taart lang in de oven laat staan om hem langzaam te bakken smaakt hij het beste.

Onze Arabica koffiebonen worden geroosterd volgens de slow roast methode. In ongeveer 18 minuten worden de groene bonen verhit op een temperatuur van zo’n 190 graden Celsius.

Medium roast

Door onze bonen medium donker te roosteren vormt zich de ideale smaak. De aroma’s vallen tussen het zuur van light roast en het bitter van dark roast. Zo ontstaan heerlijk zoetige koffies.

Na een afkoelingsperiode, zoals op de foto, worden de bonen verpakt. Het beste is om ze dan nog enkele dagen te laten staan voor je ze gebruikt. 

Wordt investeerder in Afrika

Pure Africa is ontstaan uit liefde voor het continent Afrika. De prachtige natuur en de leuke mensen. En ook om te helpen iets te doen aan de problemen van Afrika.

Financiering

Een belangrijk probleem is dat het voor ondernemers nauwelijks mogelijk is om geld te lenen en te investeren. De jaarlijkse rente bedraagt al snel 25% tot 35%. Hier willen wij iets aan doen door heel praktisch microkredieten te verstrekken aan koffieboeren. Het renteprercentage bedraagt 6% en is voor de bank om de kosten te dekken.

We hebben twee hoofddoelstellingen:

  • In 2020 willen we €50.000,- aan betaalbare microkredieten hebben verstrekt.
  • In 2020 willen we een groot deel van onze koffie rechtstreeks van de coöperatie kopen tegen een prijs die minimaal 100% hoger ligt dan de Fairtrade premie.
Drink Pure Africa koffie en investeer in Afrika
Delen