Gepost op

Augustin Sindambiwe | Bananenplantage | €1.000,-

Sindambiwe heeft een Pure Africa microkrediet

Augustin en zijn vrouw hebben een tijdje op hun lening moeten wachten. Al in september 2015 heeft hij een aanvraag bij ons gedaan. We kregen toen zoveel aanvragen binnen dat we niet aan de vraag konden voldoen. Dit kwam ook door een misverstand met de bank. Zij dachten dat wij oneindig veel geld beschikbaar hadden. Uiteindelijk kreeg Augustin zijn lening een half jaar later alsnog. 

Lening €1.000,-

Met een lening van €1.000,- hebben de ondernemers nieuwe bananenbomen gekocht en een agronoom ingehuurd. Verder heeft hij mensen ingehuurd voor de bewerking van zijn land. Zo hebben we dus ook anderen aan werk geholpen. 

Update mei 2017

In mei 2017 heeft Augustin zijn lening afbetaald. In iets meer dan een jaar tijd is het hem gelukt om €1.000,- af te lossen. In totaal betaalde hij ongeveer €80,- aan rente. Een rentebesparing van €240,- tot €300,- in een jaar tijd. 

 

Update augustus 2017

Mede door de besparing op rente heeft Augustin zich in juni 2017 opnieuw aangemeld voor een lening. CPF Ineza heeft besloten de lening aan hem te verstrekken omdat hij een goede reputatie heeft als het aankomt op terugbetalen. In augustus 2017 heeft hij €15,- aan rente betaald. Waarschijnlijk zal hij de hele lening ineens aflossen na het oogstseizoen in het voorjaar 2018. 

 

Augustin heeft vier kinderen
Delen