Gepost op

Pierre Polepole | Agrarisch ondernemer | €2.000,-

In september 2016 leende Pierre Polepole €1.000,- tegen een rente van 6%. In maart 2017 konden we hem voor de eerste keer bezoeken. Tot onze verbazing had hij de lening RWF 1.000.000 al afgelost. Hij heeft netjes RWF 60.000 aan rente betaald, precies 6%. Het geld hebben hij en zijn twee zakenpartners gebruikt als overbruggingskrediet. Ze hebben hiervan schoolgeld betaalt voor de kinderen. Na het binnenhalen van de oogst hebben ze de lening meteen afgelost.

Rentebesparing: zo’n €200,- in zes maanden

Pierre woont met zijn familie in het dorp Takwe. Hij is niet zomaar een boer omdat hij verschillende soorten agrarische activiteiten heeft. Hij verbouwt (je zou bijna zeggen natuurlijk) koffie, maar ook mango’s, avocado’s, sinaasappels en bloemen. Daarnaast heeft Pierre nog een plantage waar hij bomen teelt om te verkopen aan boeren in de omgeving. Dit zijn bijvoorbeeld mangobomen. 

Update september 2017

Na het aflossen van de eerste lening wilde Pierre meteen door. Hij sloot een nieuwe lening van €1.000,- af. Door het verloop van de seizoenen heeft hij op deze lening nog niet afgelost. In augustus 2017 heeft over deze lening wel RWF 15.000 rente betaald. 

Binnenkort wil Pierre nog een nieuwe boerderij erbij op een andere plek. Er zijn veel boeren die van hem willen kopen, maar ze wonen te ver weg. Hij wil ook andere boeren gaan opleiden nu hij zelf agronomist is. 

Pierre is een echte ondernemer. Er is weinig dat we hem kunnen leren. We kunnen hem wel helpen zijn ambities waar te maken met een lening die betaalbaar is.  

Delen