Afrikaanse Arabica koffie & Investeren in microkredieten

Afrika is de bakermat van koffie. Vanuit Ethiopië is de Coffea Arabica struik over de wereld verspreid. Er is een enorme diversiteit in smaken. Bij Pure Africa hebben we vijf hele goede koffies uit Ethiopië, Rwanda en Burundi.

GOEDE KOFFIE

In Ethiopië, Rwanda en Burundi groeit hele goede koffie. Wij hebben ze zo geroosterd dat de smaak van iedere boon naar boven komt.

MICROKREDIETEN

Van iedere verkochte kilo koffie investeren we €1,- in microkredieten. We bezoeken de ondernemers zelf om de voortgang te meten.

Ondernemers in Afrika hebben het moeilijk omdat zij niet aan een betaalbare lening kunnen komen. Een lening kost al snel 25% rente per jaar. Wij verstrekken microkredieten tegen een rentepercentage van 6%. 

We willen graag een positieve bijdrage leveren in de landen waar onze koffies vandaan komen. Met microkredieten hebben we de mogelijkheid om de resultaten te meten. Dat vinden we fijn. In de video hieronder zie je wat ons drijft.

Waarom microkredieten?

Impact door microkredieten

Van iedere kilo koffie investeren we €1,- in microkredieten. Benieuwd wat ons drijft om dit te doen? Bekijk de video met het interview, waarin we ook meer over onszelf vertellen.

Creatie: AV t/m Z

Waarom?

We willen de impact die we maken kunnen meten. Met microkredieten kunnen we dat. In samenwerking met de Rwandese CPF Ineza bank verstrekken we leningen en volgen we de ondernemers. Zie ook het filmpje van Janvier Mutangana hieronder.

En de koffieprijs dan?

Voor 2020 willen we minimaal 50% direct trade koffie inkopen. Dit betekent dat we die koffie rechtstreeks bij de coöperatie inkopen. We kunnen dan een betere prijs betalen en tegelijkertijd weten we zeker dat het extra geld ook echt bij de coöperatie (en dus de boer) terecht komt. Om dit op verantwoorde wijze te kunnen doen moeten we nog verder groeien. En daar kun je ons bij helpen :). Door onze koffie te kopen in de webshop of je baas te overtuigen dat jullie Pure Africa koffie moeten drinken op kantoor.

Doelstelling 2020

Begin 2020 willen we een aantal doelstellingen hebben bereikt

1  €50.000,- aan microkredieten verstrekt
2 de economische positie van 1.000 mensen helpen verbeteren

De cijfers op dit moment

Je ziet regelmatig berichten voorbij komen op ons blog, Facebook of LinkedIn. Maar hoeveel hebben we nu precies geïnvesteerd en voor welke bedragen? Op deze pagina vind je een aantal grafieken waarin de cijfers zijn verwerkt.

Interview met Janvier

€ 20.000,-

hebben we al in ons fonds voor microkredieten zitten en het bedrag groeit iedere dag

IMPACT

we hebben voor minimaal 300 mensen een positieve bijdrage geleverd door bedrijven te helpen groeien met een microkrediet

VERSNELD AFLOSSEN

sommige ondernemers lossen sneller af dan nodig zodat zij verder kunnen groeien met een nieuwe lening

In 2020 willen we minimaal € 50.000,- in ons fonds voor microkredieten hebben. De bedoeling is dat het geld een afbetaalde lening opnieuw wordt uitgeleend aan andere ondernemers. Zo is onze bijdrage niet eenmalig. Je snapte het misschien al, maar we houden niet van geld geven.

Delen