Afrikaanse Arabica koffie & Investeren in microkredieten

Geniet van Pure Africa Arabica koffiebonen en investeer met ons in microkredieten.

Afrikaanse Arabica koffies & investeren in microkredieten

Afrika is de bakermat van koffie. Vanuit Ethiopië is de Coffea Arabica struik over de wereld verspreid. Er is een enorme diversiteit in smaken. Bij Pure Africa hebben we vijf hele goede koffies uit Ethiopië, Rwanda en Burundi.

GOEDE KOFFIE

In Ethiopië, Rwanda en Burundi groeit hele goede koffie. Wij hebben ze zo geroosterd dat de smaak van iedere boon er optimaal uit komt.

MICROKREDIETEN

Van iedere verkochte kilo koffie investeren we €1,- in microkredieten. We bezoeken de ondernemers zelf om de voortgang te meten.

Duurzaam investeren met lage rentes

In Afrika betaal je als ondernemer al snel 25% rente per jaar als je een lening afsluit. Soms lopen percentages zelfs op tot 100% per jaar. Voor een deel heeft dit te maken met risico. Maar de belangrijkste reden is dat geld diverse keren wordt doorgeleend voor het bij de ondernemer terecht komt. De rentepercentages stapelen zich op.  

Wij willen deze trend doorbreken met leningen tegen 6%. Zo kunnen ondernemers sneller aflossen en opnieuw investeren in hun onderneming. 

Interview oprichters Pure Africa

Wil je weten wat de drijfveer van de ondernemers achter Pure Africa is? In dit interview door Ruben Koerhuis van AV t/m Z vertellen Ando en Justus over koffie, Afrika en de vrijheid van het ondernemen.

 

Janvier aan het woord

Om onze impact te meten interviewen we regelmatig de ondernemers die een 6% lening via Pure Africa hebben. In dit interview vertelt Janvier over zijn koffieplantage en de innovaties die hij zelf bedacht. Inmiddels heeft Janvier zijn lening afgelost en een nieuwe lening afgesloten. 

Interview met Janvier

€ 25.900,-

hebben we al in ons fonds voor microkredieten zitten en het bedrag groeit iedere dag en bij iedere verkoop

IMPACT

we hebben voor minimaal 300 mensen een positieve bijdrage geleverd door bedrijven te helpen groeien met een microkrediet

AFLOSSEN

sommige ondernemers lossen sneller af dan nodig zodat zij verder kunnen groeien met een nieuwe lening

Waarom microkredieten?

En de koffieprijs dan?

Voor 2020 willen we minimaal 50% direct trade koffie inkopen. Dit betekent dat we die koffie rechtstreeks bij de coöperatie inkopen. We kunnen dan een betere prijs betalen en tegelijkertijd weten we zeker dat het extra geld ook echt bij de coöperatie (en dus de boer) terecht komt. Om dit op verantwoorde wijze te kunnen doen moeten we nog verder groeien. En daar kun je ons bij helpen ;). Door onze koffie te kopen in de webshop of je baas te overtuigen dat jullie Pure Africa koffie moeten drinken op kantoor.

 

Doelstelling 2020

Begin 2020 willen we een aantal doelstellingen hebben bereikt

1  €50.000,- aan microkredieten verstrekt
2 €25.000,- in een tweede lening hebben geïnvesteerd
3 het personeelsbestand van de ondernemers laten groeien

Delen