De Wildebras – Djimmah Ethiopië 1.000 gram

5.00 uit 5 gebaseerd op 2 klantreviews
(2 klantreviews )

19,95

Ben je een avonturier op koffiegebied? Dan is de Djimmah een koffie die je gedronken mòet hebben. De bonen groeien namelijk in het wild. Dit kun je echt merken aan de smaak van de koffie. Hij is fruitig, maar niet altijd precies gelijk van smaak. Zijn fruitigheid zorgt ervoor dat Djimmah ook een heel geschikte espressokoffie is, hij is pittig en heeft de juiste zuurgraad voor een espresso.

€24,- korting bij een bestelling van 8 pakken klik hier

Delen

Beschrijving

De Djimmah boon laat zich kenmerken door zijn kruidige smaak met mocca tonen. De afdronk met tonen van wijn en noten. De smaak van deze koffie laat zich kenmerken als wild. Dit wordt mede beïnvloed door het feit dat de Wildebras één van de weinige koffies is die werkelijk nog in het wild groeit. Dit maakt de Wildebras een exclusieve koffie.

Wilde koffiebonen

Djimmah koffiebonen groeien in het zuiden-oosten van Ethiopië in de provincies Kaffa en Illubabor. De struiken groeien op een hoogte van tussen de 1500 en 1800 meter in een beboste omgeving. Doordat de struiken in het wild groeien in een dichtbeboste omgeving kenmerken de Ethiopiërs deze koffie als onbeschaafd en ongezuiverd, een echte spannende, wilde boon! De boon heeft een cafeïnegehalte van 1,2 procent en wordt handmatig geplukt tussen november en april. De Djimmah koffie wordt ongewassen te drogen gelegd voor 3 á 4 weken. Zodra het vochtgehalte zo’n 11,5 procent is, is de koffie klaar om gebrand te worden.

Buna = koffie

Koffiebonen behoren tot de belangrijkste exportproducten van Ethiopië. Het drinken van ‘Buna’, de naam van koffie in het Amhaars, staat bol van tradities. Zo wordt de koffie bereid door de vrouw des huizes in een prachtig wit gewaad en wordt de vloer van een Toekel (afrikaans huis) opgevuld met verse groene papyrusbladeren of grassprieten. Wit staat in Ethiopië symbool voor vrede en groen voor vruchtbaarheid en voorspoed. De uitnodiging voor de Ethiopische Buna ceremonie staat voor vriendschap en respect.

Djimmah regio

Voor de koffie export van Ethiopië is Djimmah bijzonder belangrijk. 50% van de uitvoer is de Djimmah koffie. Mede omdat Djimmah zeer geschikt als espresso koffie is de populariteit ontzettend groot.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Land van herkomst

Ethiopië

Via de haven van

Djibouti

Smaakkenmerken

kruidig, mocca, wijn, noten

Koffiesoort

100% Arabica

Gewicht

1 Kg

Geschikt voor

espressomachine, psitonmachine

Type

single origin

Merk

Pure Africa

Review van de klant

Beoordeeld met 5.00 van vijf sterren
2 Reviews
4 sterren 0
3 sterren 0
2 sterren 0
1 ster 0

2 reviews voor De Wildebras – Djimmah Ethiopië 1.000 gram

 1. 5 uit 5

  (geverifieerde gebruiker)

  Top espressoHeerlijke koffie om na de avondmaaltijd een espresso van te maken. Je ruikt de Ethiopische natuur bij het drinken van deze koffie. En wat goed dat Pure Africa van elke verkochte kilo €1,- investeert in micro-krediet.

  Is deze review waardevol? 0 van 0 bezoekers vond deze review waardevol

 2. 5 uit 5

  Goede boon en het mooie is je kunt kiezen uit 5 verschillende soorten, zeker met veel mensen is dit handig, je kunt het bijna iedereen naar de zin maken.
  De kwaliteit is super, geen afval van bonen, puur zuivere koffiebonen!

  Is deze review waardevol? 0 van 0 bezoekers vond deze review waardevol

Voeg een review toe

Use one of the allowed file type: jpg,png.