De Wildebras – Djimmah 1Kg

5.00 uit 5 gebaseerd op 2 klantreviews
(2 klantreviews )

19,95

Ben je een avonturier op koffiegebied? Dan is de Djimmah een koffie die je gedronken mòet hebben. De bonen groeien namelijk in het wild. Dit kun je echt merken aan de smaak van de koffie. Hij is fruitig, maar niet altijd precies gelijk van smaak. Zijn fruitigheid zorgt ervoor dat Djimmah ook een heel geschikte espressokoffie is, hij is pittig en heeft de juiste zuurgraad voor een espresso.

€24,- korting bij een bestelling van 8 pakken

Delen

Beschrijving

De Djimmah boon laat zich kenmerken door zijn kruidige smaak met mocca tonen. De afdronk met tonen van wijn en noten. De smaak van deze koffie laat zich kenmerken als wild. Dit wordt mede beïnvloed door het feit dat de Wildebras één van de weinige koffies is die werkelijk nog in het wild groeit. Dit maakt de Wildebras een exclusieve koffie.

Wilde koffiebonen

Djimmah koffiebonen groeien in het zuiden-oosten van Ethiopië in de provincies Kaffa en Illubabor. De struiken groeien op een hoogte van tussen de 1500 en 1800 meter in een beboste omgeving. Doordat de struiken in het wild groeien in een dichtbeboste omgeving kenmerken de Ethiopiërs deze koffie als onbeschaafd en ongezuiverd, een echte spannende, wilde boon! De boon heeft een cafeïnegehalte van 1,2 procent en wordt handmatig geplukt tussen november en april. De Djimmah koffie wordt ongewassen te drogen gelegd voor 3 á 4 weken. Zodra het vochtgehalte zo’n 11,5 procent is, is de koffie klaar om gebrand te worden.

Buna = koffie

Koffiebonen behoren tot de belangrijkste exportproducten van Ethiopië. Het drinken van ‘Buna’, de naam van koffie in het Amhaars, staat bol van tradities. Zo wordt de koffie bereid door de vrouw des huizes in een prachtig wit gewaad en wordt de vloer van een Toekel (afrikaans huis) opgevuld met verse groene papyrusbladeren of grassprieten. Wit staat in Ethiopië symbool voor vrede en groen voor vruchtbaarheid en voorspoed. De uitnodiging voor de Ethiopische Buna ceremonie staat voor vriendschap en respect.

Djimmah regio

Voor de koffie export van Ethiopië is Djimmah bijzonder belangrijk. 50% van de uitvoer is de Djimmah koffie. Mede omdat Djimmah zeer geschikt als espresso koffie is de populariteit ontzettend groot.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Land van herkomst

Ethiopië

Via de haven van

Djibouti

Smaakkenmerken

kruidig, mocca, wijn, noten

Koffiesoort

100% Arabica

Gewicht

1 Kg

Geschikt voor

espressomachine, psitonmachine

Type

single origin

Merk

Pure Africa

Review van de klant

Beoordeeld met 5.00 van vijf sterren
2 Reviews
4 sterren 0
3 sterren 0
2 sterren 0
1 ster 0

2 reviews voor De Wildebras – Djimmah 1Kg

 1. We zijn MVO Ondernemer van het jaar 2017!
  MVO ondernemer van het jaar 2017
  Vandaag is het jaarlijkse evenement Deventer Marktplein in het stadion van Go Ahead Eagles. Tijdens dit evenement komen ondernemers uit Deventer en omgeving bij elkaar. Er is een beurs (Marktplein) waar ondernemers zich presenteren. Ook wij staan hier vandaag met een stand. 


  Gewonnen!


  Om 13:30 begonnen de jaarlijkse ondernemersverkiezingen. In verschillende categorieën worden bedrijven gekozen die er dit jaar uitspringen. Om 13:40 was het tijd voor de verkiezing van MVO ondernemer van het jaar. Vorig jaar waren we al genomineerd. Toen wonnen we niet. Daarom waren we er nu extra op gebrand om te winnen. De blijdschap was groot toen bleek dat we als winnaar uit de bus kwamen. Ando mocht de prijs in ontvangst nemen.


  Waardering


  Het is erg leuk om waardering te krijgen voor wat we doen. Tijdens de pitch voor de jury werd Justus (terecht) gevraagd of onze microkrediet investeringen niet marketing gedreven zijn. Het enige antwoord dat hij daarop kon geven is: ga een keer mee naar Rwanda en kijk onder welke omstandigheden ondernemers daar hun werk doen. Dat motiveert voldoende om winst niet leidend te laten zijn in je bedrijf.


  Is deze review waardevol? 0 van 0 bezoekers vond deze review waardevol

 2. Impact meten in december  In december reist Ando naar Rwanda om de status van alle microkredieten te inventariseren. We hebben een primeur! Voor het eerst reist een klant van Pure Africa mee op eigen initiatief. Arnold Bouman van Storm in Recruitment wilde wel eens met eigen ogen zien wat nu de impact is die Pure Africa maakt. Arnold gaat tijdens de reis ook met ons meedenken hoe we onze impact kunnen vergroten en beter zichtbaar kunnen maken. 


  Doel van de reis


  Tweemaal per jaar bezoeken we Rwanda om de ondernemers te op te zoeken die wij een microkrediet hebben verstrekt. We willen dan van ze weten hoe het gaat, of ze de lening ook echt ontvangen hebben en welk rentepercentage ze betalen. Dit blijkt to nu toe altijd goed te gaan. Het belangrijkste is natuurlijk welke impact onze kredieten hebben op de levens van de ondernemers, hun familie en werknemers.


  Ieder krediet is welkom


  Er is een groot tekort aan geld om aan de vraag naar leningen te voldoen. Al het geld is dus welkom. Mede hierdoor zijn de rentepercentages torenhoog (oplopend tot 25%). Wat wij dus ook specifiek willen weten is welke invloed het heeft dat een Pure Africa lening 6% rente kost. Deze 6% is trouwens voor de lokale bank om kosten te dekken. 


  Ruim €25.000,- geïnvesteerd


  Op dit moment hebben we een bedrag van meer van €25.000,- geïnvesteerd in bijna dertig ondernemers. Sommige ondernemers hebben alweer een tweede lening afgesloten. De eerste lening werd in sommige gevallen binnen een half jaar weer afbetaald. 


  De gemiddelde lening bedraagt ongeveer €1.000,-. De aflossingstermijn is maximaal twee jaar. Het rentepercentage is 6% per jaar. De ondernemer betaalt nooit meer dan €120,- rente. Dat is al heel veel als je je bedenkt dat het gemiddeld inkomen van een boer rond €60,- per maand ligt. 


  Help ons rentepercentages te verlagen


  Wij vragen zoveel mogelijk aandacht voor de misstanden bij microkredieten. Veel boeren betalen woekerrentes die ze in een vicieuze cirkel van armoede houdt. Lees daarover ook dit artikel uit 2013 in Vrij Nederland en dit goede overzichtsartikel in de Wall Street Journal uit 2015. 


  Westerse banken willen simpelweg (woeker)winst maken op leningen in Afrika. Hulporganisaties gebruiken de rentes om hun operationele kosten te dekken. 


  Het mooiste compliment dat wij ooit kregen is dat we marktverstorend werken met een rentepercentage van 6%. Het is daarmee niet gezegd dat alles bij ons vlekkeloos verloopt. Maar wij zullen microkredieten nooit misbruiken om woekerwinsten te maken of onze reizen naar Afrika te financieren. Die betalen we namelijk gewoon zelf en niet een koffieboer uit Afrika. 


  Is deze review waardevol? 0 van 0 bezoekers vond deze review waardevol

 3. Anastase Munyentwari | Bananenplantage | €600,-  De bananenplantage van Anastase bestaat uit 500 bomen en is in de buurt van Kigorora in Rwanda. Met een lening van €600,- wil hij zijn plantage uitbreiden met 300 bomen. Zijn inkomen moet daarmee naar ongeveer €60,- per maand gaan. Door te investeren wil hij langzaam doorgroeien.   


  Anastase heeft het microkrediet aangevraagd in oktober 2017. Binnen twee jaar moet de lening zijn afgelost. Het gezin bestaat uit Anastase, zijn vrouw en zes kinderen. 


  Is deze review waardevol? 0 van 0 bezoekers vond deze review waardevol

 4. Protogéze Bonani | Bananenplantage | €200,-  Protogéze heeft een bananenplantage in Monizi in Rwanda. Hij heeft nu zo'n 100 bomen op zijn plantage en wil uitbreiden. Even verderop heeft hij nog een stuk land waar hij bomen kan gaan planten. Zo wil hij de capaciteit van zijn bedrijf verdubbelen. Gezien de bescheiden omvang van zijn bestaande bedrijf denken we dat de bank er goed aan doet om met de lening niet te hoog in te zetten. Protogéze heeft de lening aangevraagd in oktober 2017. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen die afhankelijk zijn van zijn inkomen.


  Van €10,- naar €30,- per maand


  Met deze investering wil hij zijn inkomen van RWF 10.000 naar RWF 30.000 per maand brengen. Let wel, zijn inkomen gaat dan van €10,- naar €30,- per maand. Woorden lijken ons bij deze cijfers verder overbodig.


  Is deze review waardevol? 0 van 0 bezoekers vond deze review waardevol

 5. Gonzalve Rwagasana | Bananenplantage | €450,-Met zo'n 1.000 bananenbomen op zijn plantage heeft Gonzalve een middelgrote bananenplantage. Hij wil nu zijn oogst gaan vergroten door uit te breiden met 30%. Met een krediet van zo'n €450,- wil hij 300 nieuwe bomen kopen. Het krediet is aangevraagd in oktober 2017 en Gonzalve heeft een maandinkomen van ongeveer RWF 35.000.

  Is deze review waardevol? 0 van 0 bezoekers vond deze review waardevol

Voeg een review toe

Use one of the allowed file type: jpg,png.  De beste Afrikaanse koffies

  we hebben ze voor je geselecteerd