De Bergkoning – Ethiopië 1.000 gram

5.00 uit 5 gebaseerd op 3 klantreviews
(3 klantreviews )

19,95

De Bergkoning is absoluut een karaktervolle koffie. Hij groeit hoog en wint regelmatig prijzen. Een echte Bergkoning dus. In de Limu regio groeit hij doorgaans boven 2.000 meter, en dat proef je! De Bergkoning is een fruitige koffie met kruidige afdronk. Hij heeft een volle body en lange, intense nasmaak. Schrik niet als je de heerlijk kruidige nasmaak van De Bergkoning na een kwartier nog proeft.

€24,- korting bij een bestelling van 8 pakken

Delen

Beschrijving

Deze single origin Limu koffie van de Arabica soort uit Ethiopië is De Bergkoning onder de Oost- Afrikaanse koffies en groeit tot hoogtes van 2100 meter. Limu koffiebonen zijn een opkomende exclusieve koffiesoort die zeer gewild is onder liefhebbers van Afrikaanse koffies, één van de  premium gourmet koffies wereldwijd!

Laag zuurgehalte

De smaak laat zich kenmerken als goed gebalanceerd met tonen van chocolade, karamel, wijn en citrus. Limu onderscheidt zich door een lage aciditeit (zuurgehalte). Door de grote hoogte waarop onze Bergkoning groeit heeft hij een laag vet- en cafeïnegehalte. Ook op de nasmaak onderscheidt De Bergkoning zich. Deze blijft lang hangen en is licht kruidig. Een nasmaak die veel liefhebbers aanspreekt.

Koffiecultuur in Ethiopië

Ethiopië is een land vol Afrikaanse cultuur en gewoonten. Vooral het koffiedrinken is met het dagelijks leven verweven. Doordat de oorsprong van de koffie in Ethiopië ligt en de bevolking er zoveel zorg aan besteed is het dan ook niet vreemd dat de kwaliteit van de koffies zo hoog is. Limu is een nieuwe opkomende koffiesoort die u als koffieliefhebber moet hebben geprobeerd!

Limu koffiebonen: een 100% Arabica koffie

Een belangrijk aspect in de smaak van de Limu koffiebonen is dat wij ze niet mengen. Je drinkt dus 100% Arabica. Vaak wordt een duurdere Arabica koffie met een goedkopere Robusta gemengd. Hierdoor ontstaat een smaakprofiel waarin bitterheid naar voren dit komt. Dit ontbreekt in onze Limu koffie. Daarom wordt de Limu ook veel als koffie op kantoor gedronken. Het is een prettige koffie die door veel mensen wordt gewaardeerd.

Ook de Limu koffiebonen komen naar Europa via de haven van Djibouti. Dit land is de de verbinding van Ethiopië naar de zee. Gelegen tussen Eritrea en Somalië is Djibouti een land met een lastige positie. Het is voor Ethiopië dan ook van groot belang dat de haven in Djibouti goed blijft functioneren, mogelijkheden om uit te wijken zijn er namelijk niet. De Limu koffiebonen worden verhandeld via de Ethiopia Commodity Exchange, een beurs voor niet-coöperatieve boeren die zo hun koffie toch kunnen exporteren.

Met het P.E.P. systeem van Jura maak je een heerlijke espresso van De Bergkoning.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Land van herkomst

Ethiopië

Via de haven van

Djibouti

Smaakkenmerken

chocolade, caramel, wijn, citrus

Koffiesoort

100% Arabica

Gewicht

1 Kg

Geschikt voor

espressomachine, pistonmachine

Type

Single origin

Merk

Pure Africa

Review van de klant

Beoordeeld met 5.00 van vijf sterren
3 Reviews
4 sterren 0
3 sterren 0
2 sterren 0
1 ster 0

3 reviews voor De Bergkoning – Ethiopië 1.000 gram

 1. We zijn MVO Ondernemer van het jaar 2017!
  MVO ondernemer van het jaar 2017
  Vandaag is het jaarlijkse evenement Deventer Marktplein in het stadion van Go Ahead Eagles. Tijdens dit evenement komen ondernemers uit Deventer en omgeving bij elkaar. Er is een beurs (Marktplein) waar ondernemers zich presenteren. Ook wij staan hier vandaag met een stand. 


  Gewonnen!


  Om 13:30 begonnen de jaarlijkse ondernemersverkiezingen. In verschillende categorieën worden bedrijven gekozen die er dit jaar uitspringen. Om 13:40 was het tijd voor de verkiezing van MVO ondernemer van het jaar. Vorig jaar waren we al genomineerd. Toen wonnen we niet. Daarom waren we er nu extra op gebrand om te winnen. De blijdschap was groot toen bleek dat we als winnaar uit de bus kwamen. Ando mocht de prijs in ontvangst nemen.


  Waardering


  Het is erg leuk om waardering te krijgen voor wat we doen. Tijdens de pitch voor de jury werd Justus (terecht) gevraagd of onze microkrediet investeringen niet marketing gedreven zijn. Het enige antwoord dat hij daarop kon geven is: ga een keer mee naar Rwanda en kijk onder welke omstandigheden ondernemers daar hun werk doen. Dat motiveert voldoende om winst niet leidend te laten zijn in je bedrijf.


  Is deze review waardevol? 0 van 0 bezoekers vond deze review waardevol

 2. Impact meten in december  In december reist Ando naar Rwanda om de status van alle microkredieten te inventariseren. We hebben een primeur! Voor het eerst reist een klant van Pure Africa mee op eigen initiatief. Arnold Bouman van Storm in Recruitment wilde wel eens met eigen ogen zien wat nu de impact is die Pure Africa maakt. Arnold gaat tijdens de reis ook met ons meedenken hoe we onze impact kunnen vergroten en beter zichtbaar kunnen maken. 


  Doel van de reis


  Tweemaal per jaar bezoeken we Rwanda om de ondernemers te op te zoeken die wij een microkrediet hebben verstrekt. We willen dan van ze weten hoe het gaat, of ze de lening ook echt ontvangen hebben en welk rentepercentage ze betalen. Dit blijkt to nu toe altijd goed te gaan. Het belangrijkste is natuurlijk welke impact onze kredieten hebben op de levens van de ondernemers, hun familie en werknemers.


  Ieder krediet is welkom


  Er is een groot tekort aan geld om aan de vraag naar leningen te voldoen. Al het geld is dus welkom. Mede hierdoor zijn de rentepercentages torenhoog (oplopend tot 25%). Wat wij dus ook specifiek willen weten is welke invloed het heeft dat een Pure Africa lening 6% rente kost. Deze 6% is trouwens voor de lokale bank om kosten te dekken. 


  Ruim €25.000,- geïnvesteerd


  Op dit moment hebben we een bedrag van meer van €25.000,- geïnvesteerd in bijna dertig ondernemers. Sommige ondernemers hebben alweer een tweede lening afgesloten. De eerste lening werd in sommige gevallen binnen een half jaar weer afbetaald. 


  De gemiddelde lening bedraagt ongeveer €1.000,-. De aflossingstermijn is maximaal twee jaar. Het rentepercentage is 6% per jaar. De ondernemer betaalt nooit meer dan €120,- rente. Dat is al heel veel als je je bedenkt dat het gemiddeld inkomen van een boer rond €60,- per maand ligt. 


  Help ons rentepercentages te verlagen


  Wij vragen zoveel mogelijk aandacht voor de misstanden bij microkredieten. Veel boeren betalen woekerrentes die ze in een vicieuze cirkel van armoede houdt. Lees daarover ook dit artikel uit 2013 in Vrij Nederland en dit goede overzichtsartikel in de Wall Street Journal uit 2015. 


  Westerse banken willen simpelweg (woeker)winst maken op leningen in Afrika. Hulporganisaties gebruiken de rentes om hun operationele kosten te dekken. 


  Het mooiste compliment dat wij ooit kregen is dat we marktverstorend werken met een rentepercentage van 6%. Het is daarmee niet gezegd dat alles bij ons vlekkeloos verloopt. Maar wij zullen microkredieten nooit misbruiken om woekerwinsten te maken of onze reizen naar Afrika te financieren. Die betalen we namelijk gewoon zelf en niet een koffieboer uit Afrika. 


  Is deze review waardevol? 0 van 0 bezoekers vond deze review waardevol

 3. Anastase Munyentwari | Bananenplantage | €600,-  De bananenplantage van Anastase bestaat uit 500 bomen en is in de buurt van Kigorora in Rwanda. Met een lening van €600,- wil hij zijn plantage uitbreiden met 300 bomen. Zijn inkomen moet daarmee naar ongeveer €60,- per maand gaan. Door te investeren wil hij langzaam doorgroeien.   


  Anastase heeft het microkrediet aangevraagd in oktober 2017. Binnen twee jaar moet de lening zijn afgelost. Het gezin bestaat uit Anastase, zijn vrouw en zes kinderen. 


  Is deze review waardevol? 0 van 0 bezoekers vond deze review waardevol

 4. Protogéze Bonani | Bananenplantage | €200,-  Protogéze heeft een bananenplantage in Monizi in Rwanda. Hij heeft nu zo'n 100 bomen op zijn plantage en wil uitbreiden. Even verderop heeft hij nog een stuk land waar hij bomen kan gaan planten. Zo wil hij de capaciteit van zijn bedrijf verdubbelen. Gezien de bescheiden omvang van zijn bestaande bedrijf denken we dat de bank er goed aan doet om met de lening niet te hoog in te zetten. Protogéze heeft de lening aangevraagd in oktober 2017. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen die afhankelijk zijn van zijn inkomen.


  Van €10,- naar €30,- per maand


  Met deze investering wil hij zijn inkomen van RWF 10.000 naar RWF 30.000 per maand brengen. Let wel, zijn inkomen gaat dan van €10,- naar €30,- per maand. Woorden lijken ons bij deze cijfers verder overbodig.


  Is deze review waardevol? 0 van 0 bezoekers vond deze review waardevol

 5. Gonzalve Rwagasana | Bananenplantage | €450,-Met zo'n 1.000 bananenbomen op zijn plantage heeft Gonzalve een middelgrote bananenplantage. Hij wil nu zijn oogst gaan vergroten door uit te breiden met 30%. Met een krediet van zo'n €450,- wil hij 300 nieuwe bomen kopen. Het krediet is aangevraagd in oktober 2017 en Gonzalve heeft een maandinkomen van ongeveer RWF 35.000.

  Is deze review waardevol? 0 van 0 bezoekers vond deze review waardevol

Voeg een review toe

Use one of the allowed file type: jpg,png.  De beste Afrikaanse koffies

  we hebben ze voor je geselecteerd