De Vurige Krijger – Burundi 1.000 gram

5.00 uit 5 gebaseerd op 3 klantreviews
(3 klantreviews )

19,95

De nieuwste koffie in ons assortiment is de Rugombo uit Burundi. Een koffie van de vulkanische grond. En dat proef je! De Rugombo heeft een karakteristieke, pittige koffiesmaak. De dikke cremalaag zorgt ervoor dat de smaak tijdens het drinken van je koffie goed bewaard blijft.

Deze koffieboon groeit in het westen van Burundi, tegen de grens met Congo. Dit gebied is een uitermate geschikte omgeving voor de koffieboon. De kwaliteit is erg goed. Als de export echt op gang komt vanuit Burundi kunnen we van nog veel meer Burundese koffies gaan genieten.

€24,- korting bij een bestelling van 8 pakken

Beschrijving

Dit is een koffie uit Burundi die net even anders is dan de andere Pure Africa koffies. We zijn naast de bloemige, frisse koffies uit Ethiopië en Rwanda op zoek gegaan naar een koffie met een diepe, donkere koffiesmaak. In onze zoektocht kwamen we uit in Rugombo. De zachte tonen van noten en spijs geven deze koffie een intense smaak. De extra dikke cremalaag zorgt ervoor dat de smaak van de koffie goed behouden blijft.

Pittige koffiesmaak

Net zoals alle koffies in ons assortiment zul je ook in deze koffie weinig tot geen bitterheid proeven. Dit is een specifiek smaakkenmerk van Afrikaanse koffies. De Vurige Krijger groeit op vulkanische bodem. Daardoor is het typisch Afrikaans bloemige in de koffie vermengd met noot- en spijsachtige tonen. Het De Vurige Krijger zijn pittige body.

De Rugombo koffie uit Burundi groeit in het noordwesten. Het is een arm land dat op het gebied van natuur juist zeer rijk is. Burundi grenst aan Rwanda en is een heel groen, mooi land. Al eeuwen groeit hier fantastische koffie. Door de instabiliteit in het land is koffie nooit een groot exportproduct geworden. Ondanks dat de stabiliteit de afgelopen tien jaar is toegenomen blijft het onzeker hoe lang dit zo blijft dus is ook de export van koffie onzeker.

Koffie in Burundi

Het belangrijkste export product van Burundi is koffie. De kwaliteit van de koffie is zeer hoog. Het probleem is de kennis van koffie en het transport naar de havens in Tanzania en Kenya. Door de aanhoudende instabiliteit in het land is het moeilijk om infrastructuur en kennis te verbeteren. Als deze problemen kunnen worden opgelost is Burundi een van de meest veelbelovende koffielanden ter wereld. Nu al kun je zeer exclusieve en bijzondere koffies uit Burundi drinken. De koffie groeit er op vulkanische gronden en kenmerkt zich hierdoor vaak door een donkere en pittige koffiesmaak zonder bitter te worden. Dit is een groot verschil met de populaire, meer bloemige Ethiopische koffies. Als espresso zijn de Burundi koffiebonen dan ook zeer geschikt. Ze hebben een pittige smaak.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Land van herkomst

Burundi

Smaakkenmerken

noten, spijs

Via de haven van

Mombasa of Dar es Salaam

Koffiesoort

100% Arabica

Geschikt voor

filtermachine, espressomachine, pistonmachine

Type

single origin

Gewicht

1 Kg

Merk

Pure Africa

Review van de klant

Beoordeeld met 5.00 van vijf sterren
3 Reviews
4 sterren 0
3 sterren 0
2 sterren 0
1 ster 0

3 reviews voor De Vurige Krijger – Burundi 1.000 gram

 1. We zijn MVO Ondernemer van het jaar 2017!
  MVO ondernemer van het jaar 2017
  Vandaag is het jaarlijkse evenement Deventer Marktplein in het stadion van Go Ahead Eagles. Tijdens dit evenement komen ondernemers uit Deventer en omgeving bij elkaar. Er is een beurs (Marktplein) waar ondernemers zich presenteren. Ook wij staan hier vandaag met een stand. 


  Gewonnen!


  Om 13:30 begonnen de jaarlijkse ondernemersverkiezingen. In verschillende categorieën worden bedrijven gekozen die er dit jaar uitspringen. Om 13:40 was het tijd voor de verkiezing van MVO ondernemer van het jaar. Vorig jaar waren we al genomineerd. Toen wonnen we niet. Daarom waren we er nu extra op gebrand om te winnen. De blijdschap was groot toen bleek dat we als winnaar uit de bus kwamen. Ando mocht de prijs in ontvangst nemen.


  Waardering


  Het is erg leuk om waardering te krijgen voor wat we doen. Tijdens de pitch voor de jury werd Justus (terecht) gevraagd of onze microkrediet investeringen niet marketing gedreven zijn. Het enige antwoord dat hij daarop kon geven is: ga een keer mee naar Rwanda en kijk onder welke omstandigheden ondernemers daar hun werk doen. Dat motiveert voldoende om winst niet leidend te laten zijn in je bedrijf.


  Is deze review waardevol? 0 van 0 bezoekers vond deze review waardevol

 2. Impact meten in december  In december reist Ando naar Rwanda om de status van alle microkredieten te inventariseren. We hebben een primeur! Voor het eerst reist een klant van Pure Africa mee op eigen initiatief. Arnold Bouman van Storm in Recruitment wilde wel eens met eigen ogen zien wat nu de impact is die Pure Africa maakt. Arnold gaat tijdens de reis ook met ons meedenken hoe we onze impact kunnen vergroten en beter zichtbaar kunnen maken. 


  Doel van de reis


  Tweemaal per jaar bezoeken we Rwanda om de ondernemers te op te zoeken die wij een microkrediet hebben verstrekt. We willen dan van ze weten hoe het gaat, of ze de lening ook echt ontvangen hebben en welk rentepercentage ze betalen. Dit blijkt to nu toe altijd goed te gaan. Het belangrijkste is natuurlijk welke impact onze kredieten hebben op de levens van de ondernemers, hun familie en werknemers.


  Ieder krediet is welkom


  Er is een groot tekort aan geld om aan de vraag naar leningen te voldoen. Al het geld is dus welkom. Mede hierdoor zijn de rentepercentages torenhoog (oplopend tot 25%). Wat wij dus ook specifiek willen weten is welke invloed het heeft dat een Pure Africa lening 6% rente kost. Deze 6% is trouwens voor de lokale bank om kosten te dekken. 


  Ruim €25.000,- geïnvesteerd


  Op dit moment hebben we een bedrag van meer van €25.000,- geïnvesteerd in bijna dertig ondernemers. Sommige ondernemers hebben alweer een tweede lening afgesloten. De eerste lening werd in sommige gevallen binnen een half jaar weer afbetaald. 


  De gemiddelde lening bedraagt ongeveer €1.000,-. De aflossingstermijn is maximaal twee jaar. Het rentepercentage is 6% per jaar. De ondernemer betaalt nooit meer dan €120,- rente. Dat is al heel veel als je je bedenkt dat het gemiddeld inkomen van een boer rond €60,- per maand ligt. 


  Help ons rentepercentages te verlagen


  Wij vragen zoveel mogelijk aandacht voor de misstanden bij microkredieten. Veel boeren betalen woekerrentes die ze in een vicieuze cirkel van armoede houdt. Lees daarover ook dit artikel uit 2013 in Vrij Nederland en dit goede overzichtsartikel in de Wall Street Journal uit 2015. 


  Westerse banken willen simpelweg (woeker)winst maken op leningen in Afrika. Hulporganisaties gebruiken de rentes om hun operationele kosten te dekken. 


  Het mooiste compliment dat wij ooit kregen is dat we marktverstorend werken met een rentepercentage van 6%. Het is daarmee niet gezegd dat alles bij ons vlekkeloos verloopt. Maar wij zullen microkredieten nooit misbruiken om woekerwinsten te maken of onze reizen naar Afrika te financieren. Die betalen we namelijk gewoon zelf en niet een koffieboer uit Afrika. 


  Is deze review waardevol? 0 van 0 bezoekers vond deze review waardevol

 3. Anastase Munyentwari | Bananenplantage | €600,-  De bananenplantage van Anastase bestaat uit 500 bomen en is in de buurt van Kigorora in Rwanda. Met een lening van €600,- wil hij zijn plantage uitbreiden met 300 bomen. Zijn inkomen moet daarmee naar ongeveer €60,- per maand gaan. Door te investeren wil hij langzaam doorgroeien.   


  Anastase heeft het microkrediet aangevraagd in oktober 2017. Binnen twee jaar moet de lening zijn afgelost. Het gezin bestaat uit Anastase, zijn vrouw en zes kinderen. 


  Is deze review waardevol? 0 van 0 bezoekers vond deze review waardevol

 4. Protogéze Bonani | Bananenplantage | €200,-  Protogéze heeft een bananenplantage in Monizi in Rwanda. Hij heeft nu zo'n 100 bomen op zijn plantage en wil uitbreiden. Even verderop heeft hij nog een stuk land waar hij bomen kan gaan planten. Zo wil hij de capaciteit van zijn bedrijf verdubbelen. Gezien de bescheiden omvang van zijn bestaande bedrijf denken we dat de bank er goed aan doet om met de lening niet te hoog in te zetten. Protogéze heeft de lening aangevraagd in oktober 2017. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen die afhankelijk zijn van zijn inkomen.


  Van €10,- naar €30,- per maand


  Met deze investering wil hij zijn inkomen van RWF 10.000 naar RWF 30.000 per maand brengen. Let wel, zijn inkomen gaat dan van €10,- naar €30,- per maand. Woorden lijken ons bij deze cijfers verder overbodig.


  Is deze review waardevol? 0 van 0 bezoekers vond deze review waardevol

 5. Gonzalve Rwagasana | Bananenplantage | €450,-Met zo'n 1.000 bananenbomen op zijn plantage heeft Gonzalve een middelgrote bananenplantage. Hij wil nu zijn oogst gaan vergroten door uit te breiden met 30%. Met een krediet van zo'n €450,- wil hij 300 nieuwe bomen kopen. Het krediet is aangevraagd in oktober 2017 en Gonzalve heeft een maandinkomen van ongeveer RWF 35.000.

  Is deze review waardevol? 0 van 0 bezoekers vond deze review waardevol

Voeg een review toe

Use one of the allowed file type: jpg,png.  De beste Afrikaanse koffies

  we hebben ze voor je geselecteerd