Rwanda Sholi koffie

24,95

Het resultaat van een mooie samenwerking. Rabobank IJsseldelta en Pure Africa hebben gezamenlijk koffie geïmporteerd. De bonen zijn afkomstig van de Sholi coöperatie. Dit is een koffiecoöperatie ten westen van de hoofdstad Kigali. De koffie is heerlijk zacht en kwalitatief goed. Om hem extra power te geven hebben we er een beetje Pure Africa koffie doorheen gemixt.

Van ieder pak koffie investeren we €1,- in microkredieten. We hebben een extra premie betaald voor de koffie. Daardoor verdient de coöperatie nu meer. Het geeft de koffie een lekkere bijsmaak ;).

Inhoud: 1000 gram

Delen

Beschrijving

Premium voor de koffiecoöperatie

Door een prijs van $6.50 per kilo te betalen helpen we de coöperatie verder. Hiermee bieden we ongeveer 85% meer dan de marktprijs. Die ligt rond $3,50. In Rwanda krijgt een boer over het algemeen een te lage prijs voor zijn of haar koffie. Vaak is de opbrengst net voldoende om de kosten te dekken. Het resultaat is dat de boeren in armoede leven. Een van de problemen is dat we in Europa niet de werkelijke prijs voor koffie willen betalen.

Rwanda Sholi koffie

Toen we voor het eerst de koffie van Sholi testten in 2015 waren we meteen enthousiast. De kwaliteit van Sholi koffie is erg goed. Hij is zacht en heeft een volle body. Maar we weten natuurlijk dat Nederlanders houden van pittige koffie. Daarom hebben we er een klein beetje Allemansvriend doorheen gemixt. De Rwanda Sholi koffie is daardoor een volle koffie met een pittige start.

Investering Rabobank

De Rabobank IJsseldelta heeft via de Rabobank Foundation geïnvesteerd in koffiecoöperatie Sholi. Als je als coöperatie een lening wilt afsluiten voor het aankopen van bedrijfsmiddelen kost dat al snel tussen de 15% en 25% rente. Sholi heeft met zijn lening via de Rabobank Foundation een aanmerkelijk beter rentetarief. Zo kunnen zij sneller groeien en meer investeren in de groei van de coöperatie.

Doelstelling Pure Africa 2020

Ons doel is om in 2020 alle koffie te importeren zoals we dat nu met Sholi hebben gedaan:

  • direct inkopen bij de coöperatie
  • lange termijnrelaties aangaan
  • een hogere prijs dan de kostprijs betalen

Met deze Sholi koffie voldoen we al een beetje aan onze doelstelling. We hebben een hogere prijs betaald voor de koffie. Het doel is om een lange termijnrelatie aan te gaan. De prijs die we hebben betaald zorgt ervoor dat de coöperatie en de boeren kunnen investeren. Dit moet leiden tot grotere en meer stabiele koffie oogsten. Nu maar hopen dat de klimaatverandering niet voor veel droogte gaat zorgen. De effecten zijn namelijk al merkbaar.

direct inkopen bij de coöperatie

relaties aangaan voor de lange termijn

een hogere prijs betalen dan de te lage prijs die boeren nu ontvangen

Extra informatie

Gewicht 1 kg

Review van de klant

5 sterren 0
4 sterren 0
3 sterren 0
2 sterren 0
1 ster 0

Reviews

Er zijn nog geen reviews

Schrijf als eerste een review “Rwanda Sholi koffie”

Use one of the allowed file type: jpg,png.    Exclusive products

    Special category of products